Dag 1: Bewustwording

Als je jezelf wilt onderzoeken en nieuwe doelen wilt stellen dan is zelfreflectie en bewustwording de eerste stap. Vervolgens ga je kijken wat de oorzaak is en welke gedrags- en omgevingsfactoren hier invloed op hebben.

Als je dit in kaart kunt brengen, kun je doelstellingen gaan bepalen en je plan van actie maken. Dan ben je klaar om je nieuwe richting te gaan bepalen en persoonlijk te groeien.

Het trainingsprogramma van dag 1 bestaat uit drie onderdelen:

 

1. Persoonlijkheidsprofiel

Vooraf aan de training krijg je een grondig persoonlijkheidsonderzoek. Op basis van gevalideerde vragenlijsten wordt een persoonlijk profiel samengesteld waarin jouw eigenschappen, kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk gemaakt worden. Onze persoonlijkheid is van invloed op vrijwel ieder aspect van ons gedrag en wordt gevormd door een aantal factoren. Als je die bij jezelf herkent, begrijp je beter waarom je bepaald gedrag vertoont.

2. Training

Gedurende de training volgen we een science based model en wordt aan de hand van je persoonlijkheidsprofiel, opdrachten en workshops je gedrag verder in kaart gebracht. De focus ligt op zelfreflectie en bewustwording. Hoe is de energiebalans? Wat kost en wat geeft juist energie?  Waar besteed je veel of weinig aandacht en tijd aan? Wat zijn je kwaliteiten en valkuilen en wat bepaalt hoe je reageert en welke keuzes je maakt.

Vervolgens zullen we samen nieuwe doelen gaan bepalen.

3. Actieplan

Na het bepalen van je doelen, maken we samen een actieplan in de vorm van een gepersonaliseerd programma. Dit plan geeft je concrete nieuwe uitdagingen die aanzetten tot ander gedrag. We geven nieuwe richting aan je leven, zodanig dat persoonlijke doelstellingen wél worden bereikt.

Dag 2: Verdieping

Schuiven naar boven