Dag 3: De Missie

Gedurende deze laatste dag van het programma gaan we toewerken naar jouw missie. Je krijgt antwoorden op de meest essentiële vragen in het leven. Waardoor voel jij je levenskracht stromen? Wat wordt jouw nieuwe identiteit? Samen borgen we jouw zuivere identiteit door middel van een persoonlijk plan.

De dag ziet er als volgt uit:

 

1. Reflectie leerproces

Gedurende het programma heb je jezelf en je leven flink onder de loep genomen. Je hebt al een hoop over jezelf ontdekt en een nieuwe richting aan je leven gegeven. In dit proces ben je erachter gekomen wat echt belangrijk voor je voelt en je hebt geleerd hoe je invloed op belemmerende patronen kunt uitoefenen en hoe je je kunt focussen op de belangrijke zaken in jouw leven. Het is een on-going proces waarbij je steeds verschillende stappen doorloopt. Uiteindelijk kom je bij de laatste stap en ontstaat er weer ruimte om iets nieuws te leren. In dit eerste deel van het programma leer je stil te staan bij wat je al allemaal hebt geleerd en wie daar voor jou een belangrijke rol in hebben gespeeld.

 

2. Bepalen van je missie

Robert Dilts heeft het model van de Logische Niveaus ontwikkeld op grond van Gregory Bateson’s ‘Steps to an Ecology of Mind’ (1972). Het is een model dat inzicht geeft in niveaus van communicatie, verandering en functioneren. We gaan dit model gezamenlijk doorlopen met uiteindelijk doel om jouw levensmissie te kunnen bepalen.

 

3. Persoonlijk plan

Voorafgaand aan het maken van je persoonlijke plan krijg je eerst nog een vragenlijst. Deze vragen zijn bedoeld om je te begeleiden en extra inzicht te geven in jouw proces. Vervolgens maken we jouw programma om gewenst gedrag te blijven ontwikkelen en te borgen. Door voor jezelf een dagindeling met acties te maken, blijf je positief gedrag ontwikkelen. Onder begeleiding schrijf je voor jezelf zo concreet en gedetailleerd mogelijk je plan op. Dit programma en dagindeling helpt je om je gedrag te borgen en je doelen te halen.

 

Contact

 

Schuiven naar boven