Effect

Waardevolle investering

De teamtraining in een flight simulator is een waardevolle investering in jouw team. Je kunt als nooit tevoren ervaren hoe je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van je eigen gedragsrepertoire, om jezelf en je team tot het allerhoogste niveau te tillen.

Met behulp van een full-flight simulator leggen we op een leuke, snelle en doeltreffende manier de kern van het team en z’n effectiviteit bloot. Vliegen op een flight simulator is niet alleen een spannende belevenis, maar juist ook een bijzonder leerzame ervaring waarbij je mensen van verschillende kanten leert kennen.

Hoe werkt het?

Zowel werk als privé heeft het leven veel raakvlakken met het besturen van een vliegtuig. In de cockpit en in de lucht ben je letterlijk op elkaar aangewezen en worden aspecten als communicatie, stressbestendigheid en besluitvaardigheid extra belangrijk. Jullie worden getraind in het gebruiken van communicatieprocessen die in de luchtvaart gebruikt worden. We noemen deze processen ook wel Crew resource management (CRM). CRM is ontwikkeld door de NASA en zorgt voor het creëren van een ‘no blame culture’, het gezamenlijk leren oplossen van problemen en het vormen van een uniform bewustzijn van de situatie. Dit resulteert in een efficiënte, doelgerichte samenwerking en besluitvorming waarbij alle middelen binnen het team gebruikt worden. Het is een uitgelezen kans om deze nieuwe leermomenten en inzichten in de flight simulator in praktijk te brengen.

Werken aan je doelen

Afhankelijk van je wensen en doelen komen de volgende aspecten aan bod: versterken van competenties die teamleden in staat stellen effectiever samen te werken en leiding te geven, problemen op te lossen, bruggen te bouwen, gezamenlijke doelen te stellen, sneller beslissingen te nemen en elkaars talenten te benutten voor het gezamenlijke doel. Onze overtuiging is dat indien u onder druk problemen moet oplossen het leermoment des te hoger en duurzamer is.

Door de opbouw van de training en het gebruik van een full-flight simulator zullen de leermomenten en nieuwe inzichten diep verankerd raken in de dagelijkse praktijk.

Impressie

 

 

 

 

 

 

Schuiven naar boven