Teamtraining in een flightsimulator oud

De teamtraining in een flight simulator is een waardevolle investering in jouw team.

Met behulp van een full-flight simulator leggen we op een leuke, snelle en doeltreffende manier de kern van het team en z’n effectiviteit bloot. Vliegen op een flight simulator is niet alleen een spannende belevenis, maar juist ook een bijzonder leerzame ervaring waarbij je mensen van verschillende kanten leert kennen.

Jullie worden jullie getraind in het gebruiken van communicatieprocessen die in de luchtvaart gebruikt worden. We noemen deze processen ook wel Crew resource management (CRM). Dit proces is ontwikkeld door de NASA en wordt toegepast in de luchtvaart. CRM zorgt voor het creëren van een ‘no blame culture’, het gezamenlijk leren oplossen van problemen en het vormen van een uniform bewustzijn van de situatie. Dit resulteert in een efficiënte, doelgerichte samenwerking en besluitvorming waarbij alle middelen binnen het team gebruikt worden. Het is een uitgelezen kans om deze nieuwe leermomenten en inzichten in praktijk te brengen.

U kunt als nooit tevoren ervaren hoe u zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van uw eigen gedragsrepertoire, om uzelf en uw team tot het allerhoogste niveau te tillen.

Zowel werk als privé heeft het leven veel raakvlakken met het besturen van een vliegtuig. In de cockpit en in de lucht bent u letterlijk op elkaar aangewezen en worden aspecten als communicatie, stressbestendigheid en besluitvaardigheid extra belangrijk.

Tijdens het theoretische deel zal er worden getraind op het gebruik van Crew Resource management waarbij je leert om tijdens crisissituaties doormiddel van effectief communiceren beter te leren samenwerken. Voordat jij en je team de flight simulator in gaan krijgen jullie een vliegtechnische briefing van de piloot en leren jullie de basisvaardigheden van het vliegen zoals de start, de kruisvlucht en de landing.

De gecertificeerde vluchtsimulatoren van het type: Embraer 190, Boeig 737 en Boeing 777 worden wereldwijd gebruikt door vele luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM. Deze flightsimulators worden gebruikt om piloten te trainen en te qualificeren. De geluiden, visuele beelden en bewegingen zijn zo realistisch dat u geen verschil voelt met het vliegen in een echt vliegtuig.

De locatie van de flightsimulator training is in het simulator complex van de Flight Simulator Company (FSC) op Schiphol Oost of in het Aviation Training Amsterdam Center (CAE) in Hoofddorp.

[slideshow_deploy id=’208′]

Schuiven naar boven